Jeřabiny - nejoblíbenější receptyJeřabiny - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 22.09. 2025
Dnes má svátek Darina
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kachní prsa s pomerančovou omáčkou

fotka Kachní prsa s pomerančovou omáčkou
Vložil:
Porcí:2
Doba přípravy: 45 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Kachní prsa s pomerančovou omáčkou:

2 kachní prsa  | 5 lžic likéru Grand Marnier  | 1 lžička medu  | špetka soli  | špetka pepře  | na omáčku:  | 1 pomeranč (kůra+šťáva)  | 150 g kysané smetany  | 2 lžíce medu

Postup přípravy receptu Kachní prsa s pomerančovou omáčkou:

Kachní prsa omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme máslo a prsa na něm po obou stranách asi 15 minut opékáme. Část tuku odebereme. Krátce před koncem pečení potřeme kůži medem a flambujeme likérem Grand Marnier. Hotová prsa vyjmeme z vypečené šťávy, přeložíme na předehřátou mísu a udržujeme v teple. Pomerančovou kůru nakrájíme na jemné nudličky a spolu s pomerančovou šťávou přidáme do vypečené šťávy a zahřejeme. Vmícháme kysanou smetanu, uvedeme do varu a povaříme. Omáčku osolíme, ochutíme čerstvě mletým pepřem a medem a podáváme k pečené kachně.


Fotky receptu Kachní prsa s pomerančovou omáčkou:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Kachní prsa s pomerančovou omáčkou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !