Vložil: | Notburga |
Porcí: | 2 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Kachní prsa s pomerančovou omáčkou:
2 kachní prsa
| 5 lžic likéru Grand Marnier
| 1 lžička medu
| špetka soli
| špetka pepře
| na omáčku:
| 1 pomeranč (kůra+šťáva)
| 150 g kysané smetany
| 2 lžíce medu
Postup přípravy receptu Kachní prsa s pomerančovou omáčkou:
Kachní prsa omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme máslo a prsa na něm po obou stranách asi 15 minut opékáme. Část tuku odebereme. Krátce před koncem pečení potřeme kůži medem a flambujeme likérem Grand Marnier. Hotová prsa vyjmeme z vypečené šťávy, přeložíme na předehřátou mísu a udržujeme v teple. Pomerančovou kůru nakrájíme na jemné nudličky a spolu s pomerančovou šťávou přidáme do vypečené šťávy a zahřejeme. Vmícháme kysanou smetanu, uvedeme do varu a povaříme. Omáčku osolíme, ochutíme čerstvě mletým pepřem a medem a podáváme k pečené kachně.
Fotky receptu Kachní prsa s pomerančovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!