Postup přípravy receptu Kachní prsa s višněmi:
U kachních prsou propíchněte vidličkou kůži a podkožní tuk. Rozehřejte pánev a prsa dohněda opečte. Teplem se také rozpustí tuk a vytvořenými vpichy vyteče ven. Prsa vyjměte z pánve a většinu tuku odstraňte. Smíchejte mořskou sůl, skořici, třtinový cukr. Směsí posypte kůži a rukama ji důkladně zamačkejte, aby při manipulaci s masem neopadala. Ochuťte černým pepřem. Znovu rozehřejte pánev a prsa osmahněte z druhé strany, tedy kůží vzhůru. Poduste 10-15 minut. Poté maso z pánve vyjměte a nechte na prkénku odpočinout. Předehřejte gril. Mezitím v hrnečku smíchejte červené víno a likér z černého rybízu. Asi 80ml odlijte do menší misky a smíchejte s kukuřičným škrobem. Dobře promíchejte a vlijte zpět do hrnečku. Tuk, který během smažení kachní prsa pustila, téměř všechen odeberte. V pánvi nechte asi jen 2 lžíce. Pánev opět rozehřejte a vlijte do ní směs vína, likéru a škrobu. Za stálého míchání vařte 2-3 min. do zhoustnutí. Poté přimíchejte višně a vařte další minutu. Když se ovoce prohřeje, ochutnejte a případně dochuťte.