Postup přípravy receptu Kachní prsa se zázvorem:
Kachní prsa vykostíme (kost dáme vařit). Kůži nakrájíme až k masu na drobné kostičky cca 2 × 2 cm, přidáme lžíci ve vodě namočeného Solamylu, osolíme a necháme chvíli odležet. Ze zbylého vejce, l lžíce hl. mouky, l lžíce namočeného Solamylu, soli a nadrobno nakrájené trošky póru a zázvoru připravíme těstíčko, které v drobných nočcích usmažíme ve větším množství oleje, vybereme na cedník a necháme okapat. Ve zbylém oleji usmažíme do červena kostky masa, scedíme, vrátíme na pánev, podlijeme trochou vývaru z kostí, přidáme na nudle nakrájenou zeleninu, žampiony na plátky, sůl, wei-su, víno, cukr, zázvor, kečup, čili, česnek na plátky, krátce prohřejeme a zahustíme namočeným Solamylem. Na konci přimícháme kousky těstíčka, krátce podusíme a můžeme podávat.