Vložil: | Alienorka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
![4.5/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![4.5/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![4.5/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![4.5/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![4.5/10, hlasovalo 4 -](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-pul.gif) ![4.5/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![4.5/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![4.5/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![4.5/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Kachní prsíčka s rybízovo-cibulovou omáčkou :
4 kachní prsíčka, každé o váze asi 150 g
| sůl
| špetku čínského koření ,pěti vůní‘
| Na omáčku:
| 1 malou červenou cibuli
| 1 malé zelené jablko bez jader, nakrájené na drobno
| 1 velký stroužek česneku, nasekaný
| 1 lžíci nasekaného zázvoru
| 1 chilli papričku, nasekanou (nemusí být)
| 2 lžíce olivového oleje
| 100 ml červeného vinného octa
| 2-3 lžíce přírodního krupicového cukru
| 150 g čerstvého nebo mraženého červeného rybízu
| 2 lžíce balzamikového octa
Postup přípravy receptu Kachní prsíčka s rybízovo-cibulovou omáčkou :
1. Na oleji na mírném plameni doměkka osmahněte cibulku, jablko, česnek, zázvor a případně chilli; trvá to tak deset minut. Přilijte ocet a vařte, dokud směs nezhoustne asi na poloviční objem. Přidejte deci vody a trochu cukru na ochucení. Varem se zredukuje asi o třetinu. Přimíchejte rybíz a balzamikový ocet a vařte pět minut. (Takto připravená omáčka vydrží v lednici až týden.)
2. Křížem krážem nařežte kůži a tuk na prsíčkách, a to téměř až na maso. Osolte a potřete kořením.
3. Rozpalte pánev a položte na ni maso kůží dolů. Pečte asi pět minut, až se začne vypékat tuk.
4. Když kůže začíná být křupavá, smažte ještě asi dvě minuty, vypečeným sádlem prsíčka přelijte a otočte na druhou stranu. Smažte pět až osm minut. Sejměte z plamene a nechte pět minut stát. Prsíčka na šikmo pokrájejte a podávejte s lehkým zeleným salátem a omáčkou.
Fotky receptu Kachní prsíčka s rybízovo-cibulovou omáčkou :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!