Postup přípravy receptu Kachní prsíčka s višněmi:
Kachní prsa očistíme, omyjeme a usušíme, nařízneme kůži.
V misce smícháme 2 lžíce oleje, skořici, nové koření, grilovací koření, drcený pepř a lžíci cukru. Směs prošleháme vidličkou a vložíme do ní kachní prsa. Necháme 3 - 6 hodin marinovat v chladu. Během marinování maso obracíme.
Na pánvi rozpálíme olej, prsa lehce osolíme a po obou stranách krátce opečeme. Do pekáčku dáme na nudličky nakrájenou anglickou slaninu, nadrobno nasekanou šalotku, vypeckované višně, víno, rozdrobený masox a opečená kachní prsa.
Vše vložíme do vyhřáté trouby a pečte při 170 °C asi 8 - 10 minut. Upečené kachní maso vyjmeme a uchováváme v teple.
Do vypečené šťávy přidáme solamyl rozmíchaný v trošce vody a krátce prohřejeme. Omáčku dochutíme solí, drceným pepřem, cukrem a citronovou šťávou.
Kachní prsa nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a podáváme s pečenými brambory.