Vodnář - roční horoskop na rok 2025Vodnář - roční horoskop na rok 2025 Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 19.02. 2025
Dnes má svátek Patrik
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kachní roláda po bulharsku

fotka Kachní roláda po bulharsku
Vložil:
Porcí:5
Doba přípravy: 180 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Kachní roláda po bulharsku:

1 větší kachna  | kousek slaniny  | 1 menší cibule  |  celý pepř  | 20 g hladké mouky  |  sůl  | nádivka:  | 250 g vepřového bůčku  | 250 g uzeného bůčku  | 250 g hovězího masa  |  kachní játra  | 3 žemle  | 150 g žampionů  | 1 vejce  | 2 žloutky  | 50 g slaniny  | 50 g cibule  | 2 dl smetany  | špetka strouhaného muškátového oříšku  |  špetka muškátového květu, špetka utlučeného nového koření, 3 lžíce brandy, pepř, sůl

Postup přípravy receptu Kachní roláda po bulharsku:

Kachnu dobře očistíme, odsekneme krk, křídla a nohy. Pak ji rozřízneme podél hřbetu. Opatrnými krátkými řezy oddělujeme maso od kostí a tak postupně kachnu vykostíme. Nakonec zbude maso v podobě obdélníkového dílu, který poklademe nádivkou: Na masovém strojku umeleme hovězí maso, vepřový i uzený bůček, játra, mlékem zvlhčené žemle, slaninu a cibuli. Hmotu pak okořeníme, osolíme, přidáme pokrájené, podušené houby, žloutky a ušlehané celé vejce. Promícháme a přilijeme smetanu ochucenou brandy. Znovu prohněteme a hotovou směs klademe na plát kachního masa. Ten sbalíme a sešijeme, zabalíme do plátěného ubrousku, který na obou koncích stočíme, utáhneme a zavážeme provázkem. Provázkem obtočíme i celou roládu, aby neztratila tvar. Pak maso ponoříme do osolené vody, ohřáté na 75 °C. Tuto teplotu udržujeme 2 hodiny. Potom roládu z ubrousku vybalíme a vložíme na pekáč na kostičky rozškvařené slaniny a kolečka cibule. Při pečení poléváme vypečenou šťávou, kterou ochutíme pepřem. Pečeme asi hodinu. Pak maso vyjmeme, vysmahnutou šťávu zaprášíme hladkou moukou, zarestujeme, zředíme horkou vodou a dobře povaříme. Roládu Krájíme na plátky a přeléváme šťávou. Podáváme s bramborovou kaší.


Fotky receptu Kachní roláda po bulharsku:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Kachní roláda po bulharsku
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !