Použité suroviny receptu Kachní stehna se šalotkou na červeném víně:
4 kachní stehna
| dle chuti: sůl a pepř
| 3 lžíce oleje
| 500 ml červeného vína
| 500 ml vývaru
| 2-3 snítky tymiánu
| 2 bobkové listy
| 1 kg šalotky
| 1 lžíce cukru
| 225 g rybizového želé
| 1 lžíce solamylu
Postup přípravy receptu Kachní stehna se šalotkou na červeném víně:
Troubu předehřejeme na 200 °C. Kachní stehna omyjeme a osušíme, osolíme, opepříme. V pekáči rozehřejeme olej, vložíme stehna a rychle opečeme ze všech stran. Tuk slijeme a dáme stranou. Stehna podlijeme 100 ml červeného vína a 100 ml vývaru. Přidáme opraný tymián a bobkový list a vše pod poklicí dusíme v troubě asi 90 min. Oloupané šalotky opékáme asi 2 min. na 2 lžících vypečeného kachního sádla. Posypeme cukrem a pečeme další 1 min. Zalijeme octem a necháme svařit. Přidáme zbylé červené víno, zbytek vývaru a želé a vaříme asi 30 min. Kachní stehna vyjmeme z pekáče a pod grilem v troubě pečeme asi 5 min. dokřupava. Vydušenou šťávu přidáme k šalotce a dochutíme. Solamyl rozmícháme ve 2 lžících vody a šalotku jím zahustíme. Podáváme s kachními stehny.
Fotky receptu Kachní stehna se šalotkou na červeném víně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!