Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 03.02. 2025
Dnes má svátek Blažej
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kachnička s výbornou nádivkou

fotka Kachnička s výbornou nádivkou
Vložil:
Porcí:5
Doba přípravy: 180 min
Hodnocení:  ++-_______
Počet hodnocení: 6

Použité suroviny receptu Kachnička s výbornou nádivkou:

1 kachna i s drůbky asi 2 kg  | 5 lžic strouhanky  | 1/8 l mléka  | 2 jablka  | 2 dl brandy  | 250 g mletého vepřového masa  | 250 g mletého hovězího masa  | 2 vejce  | dle chuti: sůl a pepř

Postup přípravy receptu Kachnička s výbornou nádivkou:

Kachní krk a poslední dva články odseknutých křídel uvařit v trochu osolené vodě. Kachní drůbky (srdce, játra a žaludek) pomelít na masovém strojku. Přidat v mléce namočenou strouhanku. Oloupat jablka, nakrájet je na kostičky a v kastrolku je zalít 2 dl brandy. Přikrýt a krátce podusit. Přidat obojí mleté maso, vejce a dobře promíchat. Osolit, opepřit a je-li směs příliš tuhá tak přidat několik lžic mléka. Rozehřát troubu asi n 180 °C. Omytou a dobře osušenou kachnu osolit a opepřit uvnitř i zvenku. Naplnit ji připravenou nádivkou, dobře zašít otvor, nebo ho uzavřít pomocí jehly (naplnit taktéž krční otvor). Položit kachnu na mřížku v pekáči, nebo přímo do pekáče prsama dolů a zalít ji polévkou z krku a křídel. Přikrýt vrchní částí pekáče a péct ji za občasného podlévání horkou vodou (je-li zapotřebí) a vzniklou šťávou. Asi po 1,5 hodině kachnu otočit prsama nahoru (opatrně uvolnit kachnu od pekáče, aby se kůra nepotrhala) a péct ji další asi 1,5 hodiny již bez poklice. Od této chvíle také sbírat z povrchu sádlo, aby se nepřipalovalo. Nějaké sádlo však musí zůstat v pekáči, aby se kačenka nevysušila. Kačenku přendat na nahřátou servírovací mísu, a vzniklou šťávu v omáčníku. Podávat s bramborovými knedlíky, nebo vařenými brambory a dušeným červeným zelím, chcete-li.



Fotky receptu Kachnička s výbornou nádivkou:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Kachnička s výbornou nádivkou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !