Postup přípravy receptu Kachnička s výbornou nádivkou:
Kachní krk a poslední dva články odseknutých křídel uvařit v trochu osolené vodě. Kachní drůbky (srdce, játra a žaludek) pomelít na masovém strojku. Přidat v mléce namočenou strouhanku. Oloupat jablka, nakrájet je na kostičky a v kastrolku je zalít 2 dl brandy. Přikrýt a krátce podusit. Přidat obojí mleté maso, vejce a dobře promíchat. Osolit, opepřit a je-li směs příliš tuhá tak přidat několik lžic mléka. Rozehřát troubu asi n 180 °C. Omytou a dobře osušenou kachnu osolit a opepřit uvnitř i zvenku. Naplnit ji připravenou nádivkou, dobře zašít otvor, nebo ho uzavřít pomocí jehly (naplnit taktéž krční otvor). Položit kachnu na mřížku v pekáči, nebo přímo do pekáče prsama dolů a zalít ji polévkou z krku a křídel. Přikrýt vrchní částí pekáče a péct ji za občasného podlévání horkou vodou (je-li zapotřebí) a vzniklou šťávou. Asi po 1,5 hodině kachnu otočit prsama nahoru (opatrně uvolnit kachnu od pekáče, aby se kůra nepotrhala) a péct ji další asi 1,5 hodiny již bez poklice. Od této chvíle také sbírat z povrchu sádlo, aby se nepřipalovalo. Nějaké sádlo však musí zůstat v pekáči, aby se kačenka nevysušila. Kačenku přendat na nahřátou servírovací mísu, a vzniklou šťávu v omáčníku. Podávat s bramborovými knedlíky, nebo vařenými brambory a dušeným červeným zelím, chcete-li.