300 g lískových oříšků
| 300 + 200 g cukru moučka
| 2 +2 vejce
| 100 g hladké mouky
| 250 g másla
| 100 g Ivy
| 1 balíček čokoládové polevy
Postup přípravy receptu Kadaňské rohlíčky :
Mleté oříšky, 300 g cukru, 2 vajíčka a prosátou mouku zpracujeme na těsto. Jde to ztěžka, ale jde to.
TIP: Pokud máte malá vejce, dejte jen 80 g mouky.
Těsto vyválíme mezi dvěma foliemi tak na půl centimetru a vykrajujeme rohlíčky formičkou (nebo použijte dvě kolečka - větší a menší - a uprostřed rozřízněte...).
Pečeme 20 minut na 150°C.
Na vychladlé rohlíčky nastříkáme sáčkem se zdobičkou krém a dáme na chvíli do mrazáku. Potom krém namáčíme v roztavené čokoládové polevě.
Krém: 250 g moučkového cukru a 2 vejce ušleháme ve vodní lázni a potom zašleháme máslo a strouhaný bílý tuk.
Fotky receptu Kadaňské rohlíčky :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!