Postup přípravy receptu Kadeřavý salát s fenyklem a gorgonzolou:
Salát rozebereme na listy. Omyjeme je v dostatečném množství vody a necháme okapat. Z fenyklové hlízy odkrojíme jemné středové výhonky, najemno nasekáme a odložíme stranou. Hlízu omyjeme, rozpůlíme a napříč nakrájíme na co nejtenčí nudličky. Hrušku oloupeme, rozpůlíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na dílky. Pokapeme citrónovou šťávou. Piniová semena dozlatova opražíme na suché pánvi. Gorgonzolu nakrájíme mokrým nožem na kostičky. Na zálivku rozmačkáme v míse 50 g gorgonzoly. Přimícháme zakysanou smetanu, ocet, pomerančovou šťávu a olej. Šleháme, až vznikne krémovitá omáčka. Opepříme a opatrně osolíme. Salát, fenykl a hrušku dobře promícháme v omáčce. Salát rozdělíme na 4 talíře. Posypeme piniovými semeny, kostičkami gorgonzoly a sekanými fenyklovými výhonky.