1000 g filetů z kambaly
| 2 šalotky
| 5 dkg másla
| 200 ml suchého bílého vína
| 1 polévková lžíce sekané petrželky
| bouquet garni do vývaru
| 500 ml rybího vývaru
| sůl
Postup přípravy receptu Kambala na víně:
Filety osolíme a necháme chvíli odležet. Vývar uvedeme do varu, vložíme do něj bouquet garni a chvíli povaříme.Stáhneme těsně pod bod varu, vložíme filety z kambaly a táhneme 20 minut. Najemno nakrájené šalotky orestujeme dosklovita na másle. Zalijeme 200 ml vývaru a 200 ml vína, uvedeme do varu a necháme zredukovat na tři čtvrtiny objemu. Přidáme petrželku, ochutíme solí a touto omáčkou rybu přelijeme.
Fotky receptu Kambala na víně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!