Postup přípravy receptu Kančí kotlety na přírodu :
1. Z očištěné a opláchnuté pečeně osekneme část obratlové kosti, nasekáme jednotlivé porce, mírně je naklepeme, blány nařízneme, krátce opečeme po obou stranách na tuku a pak maso vyjmeme.
2. Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme ji na tuku od opékání masa dorůžova, zalijeme vodou, vložíme zpět opečené kotlety, mírně osolíme a okořeníme mletým pepřem a jalovcem a dusíme za občasného promíchání doměkka.
3. Kotlety vyjmeme a šťávu mírně zahustíme světlou zásmažkou z poloviny dávky másla a z prosáté mouky, rozšleháme a vaříme za občasného promíchání nejméně 20 minut.
4. Před ukončením varu šťávu podle potřeby přisolíme a nakonec ji přecedíme na kotlety, přidáme zbylé máslo a pokrm znovu krátce podusíme.