1-1,2 kg kýty
| 1 lžička pepře
| sůl
| 2 lžičky tlučeného jalovce
| 1/2 l červeného vína
| 1-2 ks bobkové listy
| 100 g másla
| 3-4 lžičky šípkové zavařeniny
| 1 ks cibule
| citr. šťáva
Postup přípravy receptu Kančí kýta:
Kýtu potřeme solí, pepřem a jalovcem. Do 1/2 vody přilijeme víno, vložíme maso a cibuli a vaříme do poloměkka. Na pekáč s rozpuštěným máslem, přidáme malinko vývaru a dáme péci maso do růžova. Šťávu zaprášíme moukou, šípkovou zavařeninou, přidáme citr. šťávu. Chvilku povaříme a kančí kýtu vložíme zpět.
Fotky receptu Kančí kýta:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!