Vložil: | Alienorka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 120 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 14 |
|
|
Použité suroviny receptu Kančí kýta na smetaně s brusinkami :
1 kg masa z kančí kýty
| kořeni na zvěřinu od Vitany
| kořenovou zeleninu - mrkev, celer , petržel
| olej
| 2 smetany ke šlehání
| asi 20 dkg plátky anglické slaniny
| cibuli
| sůl
Postup přípravy receptu Kančí kýta na smetaně s brusinkami :
Kanči maso odblaníme, koření na zvěřinu smíchame s olejem potřeme maso a ještě trochu přisolíme. Necháme alespon půl dne odležet v chadou. Nakrajenou kořenovou zeleninu a cibuli dáme do pekače. Naložené maso orestujeme na oleji, obalíme plátky angl. slaniny a dame do pekáče i s výpekem, podlíjeme horkou vodou. Přiklopíme a dáme péct. Pečeme asi hodinu, pak odklopíme a pečeme ještě 20 min. Upečené maso vyjmeme, zeleninu s výpekem rozmixujeme, přidáme smetanu, povaříme. Podáváme s houskovym knedlíkem a brusinkami.
Fotky receptu Kančí kýta na smetaně s brusinkami :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!