1000 g kančího masa
| 1 lžíce sádla
| 1 cibule
| 3 stroužky česneku
| 100 g anglické slaniny
| 3 bobkové listy
| 5 kuliček nového koření
| 7 kuliček pepře
| špetka tymiánu
| 1 lžička vegety
| 1 kostka masoxu
| 2 lžíce octa
| 1 šlehačka
Postup přípravy receptu Kančí na smetaně:
Pečící mísu vytřeme trochou sádla a položíme na drobno nakrájenou cibuli, česnek a anglickou slaninu. Prošpekované maso anglickou slnaninou vložíme do připravené mísy. Zalijeme přibližne 1/4 litrem vody a přidáme koření (bobkový list, nové koření, celý pepř, tymián, vegeta, masox a ocet). Vložíme do pečící trouby a pečeme přibližně 2 hodiny pod pokličkou na 200°C. Jakmile je maso dostatečně měkké přidáme šlehačku a necháme ještě mírně dopéct. Maso nakrájíme na plátky a můžeme podávat.
Fotky receptu Kančí na smetaně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!