600 g kančí kýty
| 2 lžíce oleje
| 100 g anglické slaniny
| 2 cibule
| 4 stroužky česneku
| špetka soli
| špetka pepře
| 6 kuliček jalovce
| 6 kuliček pepře
| 2 bobkové listy
| 1 snítka tymiánu
| 2 lžíce hořčice
| 2 papriky
| 250 ml bílého vína
| 100 ml kysané smetany
Postup přípravy receptu Kančí ragú:
1. Odblaněné maso nakrájíme na kostky. V kastrole rozehřejeme olej a opečeme na něm slaninu nakrájenou nadrobno. Přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a usekaný česnek, osmahneme a vsypeme kostky masa.
2. Maso opečeme za stálého míchání ze všech stran, osolíme, přidáme koření, na proužky nakrájené papriky a hořčici. Krátce osmahneme, zalijeme částí bílého vína, trochou vody nebo vývaru a dusíme pod poklicí doměkka. Podle potřeby podlijeme vodou nebo vínem. Ke konci varu dolijeme bílým vínem, ještě chvíli provaříme a nakonec zjemníme smetanou a prohřejeme. Dochutíme solí a mletým pepřem.
Fotky receptu Kančí ragú:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!