Vložil: | Laira |
Porcí: | 3 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Kančí ragú na jalovci :
600 g kančí plece nebo masa bez kosti
| 100 g kořenové zeleniny
| 80 g margarínu
| 50 g cibule
| 30 g hladké mouky
| 10 g rajského protlaku
| 50 g višňového džemu
| pomeranč,
| divoké koření (bobkový list, celý pepř a nové koření),
| tymián
| 8 kuliček jalovce
| citron
| sůl
| cukr
Postup přípravy receptu Kančí ragú na jalovci :
Maso pokrájíme na malé kostičky, osolíme a nakrájíme kořenovou zeleninu, cibuli najemno, z citrónu oloupeme žlutou kůrku, odstraníme bílou slupku a dřeň pokrájíme. Na polovině tuku osmažíme postupně zeleninu, cibuli, maso, vsypeme koření, cukr, citrónovou kůru, dřeň a vmícháme rajský protlak. Vše zalijeme asi půl litrem vody a vaříme doměkka. Ze zbývajícího tuku připravíme s moukou jíšku. Z masa vybereme kuličky koření a bobkový list a vše zahustíme jíškou, přidáme džem a krájený pomeranč. Dochucujeme během provaření (asi 15 minut). Hotového ragú je asi 1 litr. Kančí ragú na jalovci podáváme nejlépe s vídeňským knedlíkem a červeným vínem.
Fotky receptu Kančí ragú na jalovci :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!