Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 16.11. 2024
Dnes má svátek Otmar
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kandované růžové plátky

fotka Kandované růžové plátky
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 45 min
Hodnocení:  ++++++-___
Počet hodnocení: 9

Použité suroviny receptu Kandované růžové plátky:

1 hrnek růžových korunních plátků  | 1 hrnek cukru  | 1 a 1/2 dl vody  |  moučkový cukr

Postup přípravy receptu Kandované růžové plátky:

I když je možné použít i okrasné druhy růží, plané růže mají lepší chuť. Vyberte ty nejhezčí okvětní plátky, opatrně je operte a pak rozložte na papírový ubrousek, aby oschly. Odkrojte konečky u středu, protože mívají zpravidla hořkou chuť. V rendlíku vařte vodu s cukrem, dokud po vhození do ledové vody neztuhne (bývá to při teplotě 110-112°C). Nalijte sirup do misky zespod chlazené ledovou tříští. Jakmile sirup začne krystalizovat, uchopte květy pinzetou (kleštičkami) a po jednom je namáčejte do sirupu. Obalené lístky pokládejte na voskovaný papír, aby proschly. Když ztuhnou, poprašte je cukrářským cukrem (moučkovým). Uchovávejte ve vzduchotěsně uzavřené nádobce.


Fotky receptu Kandované růžové plátky:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Kandované růžové plátky
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Komentáře receptu Kandované růžové plátky
Obrázek uživatelky
profil
Mám podezření, že je to recept opsaný ze staré kuchařky. Myslím si to podle výrazů voskovaný papír (vím, co to je , ale proč nepoužít dnes naprosto běžný pečicí papír?) a cukrářský cukr (to jsem dokonce nikdy neslyšela, ve starých knihách bývá mletý cukr).
Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Oblíbené recepty v kategorii
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles