Postup přípravy receptu Kandované růžové plátky:
I když je možné použít i okrasné druhy růží, plané růže mají lepší chuť. Vyberte ty nejhezčí okvětní plátky, opatrně je operte a pak rozložte na papírový ubrousek, aby oschly. Odkrojte konečky u středu, protože mívají zpravidla hořkou chuť. V rendlíku vařte vodu s cukrem, dokud po vhození do ledové vody neztuhne (bývá to při teplotě 110-112°C). Nalijte sirup do misky zespod chlazené ledovou tříští. Jakmile sirup začne krystalizovat, uchopte květy pinzetou (kleštičkami) a po jednom je namáčejte do sirupu. Obalené lístky pokládejte na voskovaný papír, aby proschly. Když ztuhnou, poprašte je cukrářským cukrem (moučkovým). Uchovávejte ve vzduchotěsně uzavřené nádobce.