Vložil: | Lucy711 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Kantonské kuře:
300g odkoštěného kuřete
| 2 polévkové lžíce rajského protlaku
| 2 bílky
| sůl
| 1 polévkové lžíce sójové omáčky
| škrobová moučka
| 1 polévková lžíce paprikové omáčky
| 1 kávová lžička cukru
| 1 polévková lžíce sherry
Postup přípravy receptu Kantonské kuře:
Maso nakrájíme na proužky a naklepeme. Připravíme nálev ze sójové omáčky a soli, maso potřeme touto tekutinou a necháme 20 minut odležet. Mezitím rozšleháme bílky a připravíme talířek se škrobovou moučkou. Přichystáme ostatní přísady. Okapané maso obalíme v bílcích a ve škrobové mouce a opékáme v horkém oleji. Opečené kousky dáváme na síto okapat. Na dvě polévkové lžíce rozehřátého oleje dáme protlak, paprikovou omáčku, víno a špetku soli, dobře zamícháme a touto omáčkou polijeme osmažené kousky kuřete.
Fotky receptu Kantonské kuře:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!