Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Kapr se žampiónovou nádivkou:
1 celý kapr asi 2,5 Kg
| 1 PL sádla na pečení
| sůl
| kmín
| Nádivka:
| 2 porce kapra
| 2 stroužky česneku
| 300 g žampionů
| 2 žloutky
| 1 cibule
| 100 g slaniny
| sůl, pepř, mletý kmín
| hrst strouhanky
Postup přípravy receptu Kapr se žampiónovou nádivkou:
Na nádivku vykostíme porce kapra a pomeleme je se žampiony a slaninou. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, žloutky, koření a směs zahustíme trochou strouhanky.
Očištěného celého kapra vykucháme přes hřbet (není nutné, ale nádivka při pečení nevytéká), osolíme a pokmínujeme, naplníme nádivkou, postavíme na břicho do pekáče na zkřížené špejle (aby se nepřipekl) a pečeme za stálého podlévání asi 3/4 hodiny. Zbytek nádivky upečeme zvlášť jako sekanou. Podáváme s vařeným bramborem.
Fotky receptu Kapr se žampiónovou nádivkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!