1 menší hlávka kapusty
| 1 velká cibule
| 1 velká lžíce olivového oleje
| 0,5 l zeleninového vývaru
| 1 malá lžíce soli
| 1 malá lžíce kmínu
| špeka bílého pepře
| 2 jablka
| 1 lžíce jablečného octu
| 1 lžíce cukru
| 0,5l zeleninového vývaru
| 1 velký syrový brambor
Postup přípravy receptu Kapusta s jablky:
Na olivovém oleji zpěníme cibulku, přidáme kapustu nakrájenou na tenké nudličky a jablka nastrouhané na hrubém struhadle. Okořeníme solí, pepřem, kmínem, zalijeme zeleninovým vývarem a dusíme doměkka.
Velký syrový brambor nastrouháme na jemném struhadle a za stáleho míchání přidáváme do měkké kapusty. Nakonec okořeníme cukrem a jablečným octem a malou chvilinku dodousíme.
Kapustu podáváme jako přílohu, ke všem druhům masa s bramborem nebo knedlíkem.