Postup přípravy receptu Kapustový nákyp s masem a brokolicí:
Rozpůlenou kapustu vaříme v osolené vodě asi 15 minut, pak přidáme na větší růžice rozebranou brokolici a ještě asi 5-10 minut vaříme. Zeleninu vyjmeme a nechame okapat. Mleté maso orestujeme s pokrájenou cibulkou na trošce oleje, přidáme na plátky nakrájené žampióny. Promícháme, přidáme prolisovaný česnek, a sůl, vmícháme rozmočené rohlíky, žloutky, na kostičky pokrájený sojový párek, mouku, pomletou kapustu a jemně pokrájenou brokolici. Nakonec vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a hmotu vložíme do vymaštěného a strouhankou vysypaného pekáčku nebo zapékací misky, urovnáme, poklademe na kolečka nakrájenými rajčaty a půl hodiny zapékáme. Pak posypeme strouhaným sýrem a ještě chvíli zapékáme, až se sýr roztaví. Podáváme se zeleninovým salátem.