Použité suroviny receptu Kapustový nákyp se zbylým masem:
1 větší kapusta
| 300 g zbylého sekaného masa
| 3 vejce
| 100 g másla
| dle chuti: sůl
| dle chuti: zelená petrželka
| 200 g strouhanky
| 500 ml mléka
Postup přípravy receptu Kapustový nákyp se zbylým masem:
Zbylé pečené nebo dušené maso nakrájíme na menší kousky. Žloutky utřeme se solí a polovinou másla, přidáme koření podle chuti a ve slané vodě ovařenou mletou kapustu. Směs zahustíme strouhankou navlhčenou mlékem a nakonec zamícháme tuhý sníh z bílků. Na tukem vymazanou zapékací misku dáme část těsta, na ně naskládáme kousky masa a zakryjeme kapustovou nádivkou. Zapečeme v troubě asi 30 minut.
Fotky receptu Kapustový nákyp se zbylým masem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!