250 g cukru
| 1/2 lžíce oleje
| 350 g celých loupaných mandlí
Postup přípravy receptu Karamel s mandlemi:
1. Cukr roztavíme při střední teplotě na velké pánvi z litiny. Přitom pánví pohybujeme, aby se cukr roztavil pěkně rovnoměrně a zbarvil se dozlatohněda.
2. Plech vyložíme velkým kusem alobalu a potřeme olejem.
3. Mandle dáme do horkého karamelu a promícháme. Hmotu vylijeme na alobal potřený olejem a uhladíme.
4. Krátce předtím, než mandlový karamel zcela vychladne, ho vyklopíme a alobal stáhneme. Plát karamelu nakrájíme nožem na obdélníky zhruba 4 x 5 cm. Ty pak naskládáme do malé ozdobné krabičky a zabalíme do barevného celofánu.
Fotky receptu Karamel s mandlemi:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!