Postup přípravy receptu Karamelizované pomeranče:
Pomeranče oloupeme a kůru ze dvou pomerančů si nakrájíme na velmi slabounké nudličky. Tyto slabounké nudličky pomerančové kůry dáme do hrnce, zalijeme vodou a přivede k varu. Oloupané pomeranče nakrájíme na kolečka a rozložíme na talíře. V pánvi smícháme 340 ml vody a cukr a necháme cukr rozpustit, když se cukr rozpustil, přidáme nudličky pomerančové kůry a vaříme cca 10 minut. Poté proužky vyjmeme a dáme je na talíř, který jsme před tím potřeli olejem. Šťávu vaříme dál, dokud nemá zlatohnědou barvu, když už tuto barvu má, přilijeme 60 ml vody a vaříme, aby se ztvrdlý cukr rozvařil. Poté přilijeme likér, promícháme a přelijeme touto šťávou kolečka pomerančů a navrch dáme nudličky pomerančové kůry.