1 ks vanilkového lusku
| 200 g cukru krupice
| 50 g tekutého medu
| 5 lžic vody
| 200 ml smetany
| 20 g tuku
| 100 g pistáciových oříšků
| olej na potření
| pečící papír
Postup přípravy receptu Karamelky:
Formu zhruba 20x20 centimetrů vyložte pečícím papírem a potřete olejem. Vanilkový lusk podélně nakrojte a s cukrem, tekutým medem a vodou povařte za stálého míchání 2-3 minuty a při pokojové teplotě vychlaďte. Nechte přejít varem smetanu, přidejte do ní připravený karamel a na ohni míchejte, dokud směs nezhnědne. Potom přidejte tuk a sejměte z ohně. Vanilkový lusk odstraňte a do hmoty vmíchejte hrubě rozsekané nesolené pistáciové oříšky. Hmotu vlijte do formy a uložte ji v chladu. Po zatuhnutí ji krájejte ostrým nožem na kostičky - karamelky, které můžete jednotlivě zabalit do celofánu.
Fotky receptu Karamelky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!