Vložil: | Madarona |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 90 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Karamelová čína:
3,5 lžíce krystalového cukru
| koření na čínu
| 4 kuřečí řízky
| balíček kešu oříšků
| 4 lžičky (+2 lžičky na naložení masa) solamylu
| panák worchestrové omáčky
| 0,3 l hovězího vývaru
| cibule
| česnek
| paprika
| kedlubna
Postup přípravy receptu Karamelová čína:
Nejdříve si naložíme maso, nakrájíme na menší kousky, smícháme s oříšky a zasypeme solamylem a pořádně promícháme. Uložíme do chladu.
Omáčka: do hrnce vsypeme cukr a necháme zkaramelizovat(musí se pořád míchat). Když má tmavou barvu, přilijeme worchester (hrozně to syčí). Po menších dávkách přilijeme vývar a přidáme koření. Sundáme z ohně a přidáme asi tak 2,5 dcl vody a v ní rozpuštěný solamyl. Zamícháme, vrátíme na plotnu a prohřejeme... pěkně to zhoustne. Asi za tři minuty hotovo. Necháme vychladnout. Maso zprudka opečeme. Vyjmeme, přidáme trochu oleje a orestujeme zeleninu nakrajenou na větší kousky. Vrátíme maso a znovu prohřejeme. Maso i zeleninu vmícháme do studené omáčky.
Fotky receptu Karamelová čína:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!