Použité suroviny receptu Karamelový krém s pomerančem:
60 g cukru
| 1 vejce
| 2 žloutky
| 125 ml mléka
| 125 ml smetany
| 8-10 kandovaných proužků pomeranče
| dle chuti: krystalový cukr na ozdobu
Postup přípravy receptu Karamelový krém s pomerančem:
1. Z 50 g cukru a 2 žloutků ušleháme v horké vodní lázni hustý krém. Svaříme mléko se smetanou a směs zvolna vmícháme do žloutkového krému.
2. V 1 lžíci vody necháme zkaramelizovat 10 g cukru. Horký karamel rozdělíme do 4 formiček, aby jím bylo zakryto dno. Troubu předehřejeme na 190 °C.
3. Přes síto vlijeme do každé formičky žloutkový krém. Do pekáčku nalijeme vodu a postavíme formičky. Necháme v troubě así 30 minut tuhnout. 5 minut před dokončením tuhnutí povrch ozdobíme proužky pomeranče a posypeme krystalovým cukrem. Necháme vychladnout a podáváme ve formičkách.
Tip: Karamelový krém můžeme rovněž posypat kakaem.
Fotky receptu Karamelový krém s pomerančem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!