Postup přípravy receptu Karbanátky Konec svátků:
Namočíme do vody hrozinky. Na drobno nakrájenou cibuli pomalu osmahneme na oleji do měkka.
Všechny zbytky masa (pečené, vařené z polévky a pod.) na mlýnku semeleme spolu s bramborami (pokud zbyly - případně tam dáme i tu vařenou mrkev z polévky), petrželkou nešetříme. Pokud používáte robot snažte se, aby směs byla jen posekaná.
Do mleté směsi přidáme vejce, nasekané hrozinky, cibuli, citronovou kůru, sýr, koření. Upravíme solí. Pokud nemáme brambory můžeme přidat trochu bešamelové omáčky, aby směs byla vláčná. Smícháme vše a obvyklým způsobem tvarujeme malé karbanátky. Můžeme je těsně před smažením trochu pomoučit.
Karbanátky pomalu smažíme na troše oleje, maso je již vařené, stačí když se vše teplem spojí. Měly by zůstat světlé a měkké.