Postup přípravy receptu Karbanátky s jablky a salátem:
Housku namočíme do vody. Polovinu jablka oloupeme, vyřízneme jádřinec a dužinu posekáme. Do masa vmícháme citronovou kůru, vymačkanou housku, 1/2 jablka, mátu, čedar, vejce, sýr, pepř a sůl. Z mletého masa vytvarujeme 4 karbanátky a na 2 lžících rozehřátého oleje smažíme po obou stranách asi 12 minut do zlatova.
salátové listy opereme a osušíme. Rajčata omyjeme a rozkrájíme na osminky. Okurku oloupeme a nakrájíme na plátky. Celé jablko omyjeme, rozčtvrtíme, vyřízneme jádřinec, dužinu nakrájíme na dílky a pokapeme citronovou šťávou. Na zálivku smícháme ocet, hořčici, sůl, pepř a cukr. Poté do směsi zašleháme 4 lžíce oleje. Zálivku vmícháme do salátu a rozdělíme jej s karbanátky a s díly jablka na talíře.