Postup přípravy receptu Karbanátky se sýrovou náplní:
Cibuli a česnek nakrájíme na jemno a přidáme k mletému masu. Přisypeme koření podle chuti - majoránka, petrželka, ďábelské koření, koření na mletá masa, kurkuma, paprika a osolíme, opepříme. Vše důkladně promícháme a na chvíli odložíme do lednice.
Poté tvoříme vždy dvě masové placičky, z nichž jednu plníme kouskem hermelínu a mraženou zeleninou a druhá slouží jako vrchní díl. Obě vrstvy se sýrovou náplní opatrně přitiskneme, uhladíme spoje a karbanátky obalíme v klasickém trojobalu, nejlépe dvakrát, aby nevytékala náplň dříve, než je třeba.
Karbanátky se sýrovou náplní podáváme s přílohou podle chuti. Vhodný je zeleninový salát, bramborová kaše. Stejně tak náplň můžete různě obměňovat - salámovo-sýrová směs, zelenina, aromatičtější a chuťově výraznější druhy sýrů.