Postup přípravy receptu Karbanátky v pita chlebu :
Do mísy dáme mleté maso, smícháme ho se strouhankou, mletou paprikou a dvěma stroužky prolisovaného česneku. Směs osolíme, opepříme a důkladně navlhčenýma rukama zpracujeme. Z ochucené masové směsi pak rukama tvoříme malé karbanátky. Ty potom osmažíme na rozehřátém olivovém oleji dozlatova, asi 20 - 25 minut. Ředkvičky a jarní cibulku opláchneme, očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Zakysanou smetanu smícháme se zbylým utřeným česnekem, jemně osolíme a přidáme jednu najemno nasekanou ředkvičku. Pita chléb nahřejeme v troubě nebo v mikrovlnné troubě, odkrojíme horní část tak, aby nám vznikla kapsa a tu naplníme karbanátky, nakrájenou cibulkou, ředkvičkami, cherry rajčátky, zalijeme zakysanou smetanou, posypeme trochou tymiánu a podáváme. Díky pita chlebu pokrm nepotřebuje přílohu.