Léto - čas jahodLéto - čas jahod Bílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chutiBílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chuti Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 09.07. 2025
Dnes má svátek Drahoslava
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Karbenátky z hlívy ústřičné

fotka Karbenátky z hlívy ústřičné
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 65 min
Hodnocení:  +++-______
Počet hodnocení: 3

Použité suroviny receptu Karbenátky z hlívy ústřičné :

500 g hlívy  | 1/2 l vody  | 1 zeleninový bujón  | 2 vejce  | 1 suchá houska  | 1 větší cibule  | 3 lžíce másla  | 1/4 l mléka  |  strouhanka  |  pepř  |  sůl

Postup přípravy receptu Karbenátky z hlívy ústřičné :

Hlívy pěčlivě očistíme a vaříme ve vodě s bujónem asi 30 minut. Poté scedíme, osušíme a nasekáme na drobno. Housku namočíme v mléku, vymačkáme, semeleme mlýnkem na maso a přidáme k houbám. Oloupanou cibuli nasekáme na drobno, osmažíme do zlatova na másle a taktéž dáme k houbám spolu s žloutky, 2 lžícemi strouhanky a kořením. Vše pečlivě rozmícháme a zpracujeme. Bílky našleháme na sníh a spojíme ji opatrně s houbovou hmotou aby byla nadýchaná. Podle chuti okořeníme a z hmoty vytváříme karbenátky, které namočíme v rozmíchaném vejci a strouhance a smažíme po obou stranách dozlatova. Podáváme s bramborovou kaší. Dobrou chuť!



Fotky receptu Karbenátky z hlívy ústřičné :

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Karbenátky z hlívy ústřičné
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !