Použité suroviny receptu Kari rizoto s kuřecím masem:
250 g rýže
| dle chuti: sůl a pepř
| 250 g kuřecích prsních řízků
| 2 cibule
| kousek zázvoru
| 2 lžíce másla
| dle chuti: kari koření
| dle chuti: chilli kurkuma
| 200 g mraženého hrášku
| 80 ml zeleninového vývaru
| půl svazku čerstvého koriandru
Postup přípravy receptu Kari rizoto s kuřecím masem:
Rýži uvaříme v osolené vodě, maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a posekáme, zázvor oloupeme a nastrouháme. V pánvi rozehřejeme máslo, cibuli a zázvor na něm opečeme, přidáme nudličky masa a osmahneme. Opepříme, okořeníme kurkumou, chilli a kari a vmícháme mražený hrášek a vývar. Přivedeme do varu a dusíme asi 5 minut. Koriandr opereme a otrháme lístky. Vařenou rýži vmícháme do masové kořeněné směsi a ozdobíme lístky koriandru.
Fotky receptu Kari rizoto s kuřecím masem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!