Postup přípravy receptu Kastelánovo vepřové srdce:
Fazole zalijeme vodou, necháme přejít varem a odstavíme na dvě hodiny. Srdce podélně překrojíme, odstraníme tlusté tepny a pořádně propláchneme. Zalijeme vařící vodou, povaříme, scedíme, opláchneme, znova zalijeme vodou a osolené uvaříme pod pokličkou na malém ohni. Kořenovou zeleninu oloupeme, omyjeme a přidáme ke konci vaření. Fazoli uvaříme ve stejné vodě v jaké bobtnala. Měkké srdce vyndáme a nakrájíme na tenké pásky. Na drobno nakrájenou cibuli osmažíme, zaprášíme moukou, zalijeme trochou vývaru ze srdcí (cca 150 ml) rozmíchaným se smetanou, uvedeme do varu, smícháme s fazolí, rajským protlakem a nakrájeným srdcem, okořeníme a chvíli podusíme.