Při přípravě želatiny přidejte do hrnce šálek kysané smetany a zahřejte na mírném ohni. Míchejte asi 1 až 2 minuty.
Hrnec odstraňte z ohně a do směsi přidejte majonézu, citronovou šťávu, cukr a pálivou omáčku. Dobře promíchejte.
Kaviár vložte do cedníku a opatrně prolijte studenou vodou. Nechte okapat a 1 polévkovou lžíci kaviáru dejte stranou.
Zbývající kaviár přidejte k připravené želatinové směsi a jemně promíchejte. Podle chuti posolte a okořeňte bílým pepřem.
Hotovou směs poté přelijte do 8-10 vymazaných formiček nebo dvou šálků a dejte ztuhnout do chladu, asi na 3-4 hodiny.
Při servírovaní vyklopte dortíky z formiček a ozdobte kysanou smetanou se zbývajícím kaviárem na vrchu. Talíř ozvláštníte snítky petržele a hotové dílo můžete podávat s kousky toastu nebo krekry.
Fotky receptu Kaviárové dortíky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!