125 g mléčné čokolády
| 150 g hořké čokolády
| 125 g šlehačky
| 3 lžíce silné vařené kávy
| 70 g másla
| Na potah: 200 g bílé čokolády
| 150 g čokolády na vaření
Postup přípravy receptu Kávové lanýže:
Šlehačku nalijeme do kastrůlku a přivedeme k varu. Přidáme nalámanou čokoládu, uvařenou kávu a vše převaříme. Směs necháme vychladit. Uvařenou směs přelijeme do nádoby a robotem ji dobře vyšleháme. Přendáme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou, na plech rozprostřeme pečící papír a na nej nastříkáme asi 3cm dlouhé lanýže a necháme ztuhnout.Bílou čokoládu nahrubo nastrouháme, čokoládu na vaření rozpustíme ve vodní lázni. Lanýže potáhneme v rozpuštěné čokoládě, hned obalíme v nastrouhané bílé čokoládě a necháme ztuhnout.
Fotky receptu Kávové lanýže:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!