na piškot: 4 vejce
| 225 g cukru
| 60 g polohrubé mouky
| 60 g škrobové moučky
| 50 g cukrářských piškotů
| 1 vanilkový cukr
| 2 lžíce rumu
| 1 lžíce prášku do pečiva
| 15 g kakaa
| na krém: 350 g sýra Mascarpone (lze nahradit Lučinou)
| 400 g polotučného tvarohu
| 100 g cukru krupice
| 8 lžic silné kávy
| 3 lžíce rumu
| 2 lžíce kakaa
Postup přípravy receptu Kávové tiramisu:
Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Žloutky, 2 lžíce horké vody, cukr a vanilkový cukr ušlehejte do pěny. Přidejte rum a rozdrobené piškoty smíchané s moukou, škrobovou moučkou, prdopečem a kakaem. Nakonec lehce vmíchejte sníh z bílků. Těsto nalijte do formy vyložené pečícím papírem a pečte asi 30 minut při 160 stupních. V hlubší míse smíchejte Mascarpone s tvarohem, přidejte rum a cukr. Korpus rozkrojte na dva plátky. Ten spodní pokapejte silnou kávou a potřete vrtvou krému, pak na něj položte druhý plát a nahoru navršte zbylý krém. Poprašte kakaem a dejte do lednice.
Fotky receptu Kávové tiramisu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!