Postup přípravy receptu Kedluben plněný telecím masem :
Kedlubny očistíme a dužinu částečně vydlabeme. Cibuli nadrobno nasekanou zpěníme na rozehřátém rostlinném oleji, přidáme na malé kousky pokrájené maso, osmažíme, osolíme, okořeníme černým mletým pepřem, podlijeme dvěma lžícemi masového nebo drůbežího vývaru a dusíme doměkka.
Potom přidáme nasekanou vydlabanou dužinu z kedlubnů, chvíli vše podusíme, odstavíme a necháme vychladnout. Do této směsi zamícháme vejce, nasekanou zelenou petrželovou nať, strouhanku a mléko.
Touto náplní plníme kedlubny, uložíme je do ohnivzdorné misky, podlijeme masovým vývarem a dáme péct do vyhřáté trouby.
Když kedlubny změknou, posypeme je postrouhaným sýrem a zapečeme.