1 cibule
| cayenský pepř
| 100 ml zelenin. vývaru
| 4 snítky bazalky /čerstvé/
| pepř
| 4 kedlubny /velké/
| 150 g lučiny
| 150 g červené čočky
| sůl
Postup přípravy receptu Kedlubna plněná čočkou:
Oloupeme si kedlubny a dáme je do dobře osolené vody. Vaříme je doměkka cca 20 minut. Pak je vyjmeme a necháme okapat a vychladnout. Vývar nevyléváme. Mezitím si oloupeme cibuli a nakrájíme si ji nadrobno. Propereme čočku a spolu s cibulí ji nasypeme do kedlubnového vývaru. Necháme 5 minut vařit.
Opereme si lístky bazalky a nakrájíme je na slabé proužky.
Skrojíme vršky kedluben a spodní část (větší) vydlabeme lžičkou. Okraj necháme přibližně 1 cm široký. Vydlabané kedlubny nasekáme najemno. Slijeme uvařenou čočku a smícháme ji s kousky kedlubny a bazalkou. Směs dobře osolíme a opepříme.
Zahřejeme zeleninový vývar a rozpustíme v něm lučinu. Omáčku ochutíme solí, pepřem a kayenským pepřem.
Vydlabané kedlubny naplníme směsí a přelijeme omáčkou z lučiny. Zdobíme lísky čerstvé bazalky.
Fotky receptu Kedlubna plněná čočkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!