Použité suroviny receptu Kedlubny s kuřecím masem:
2 kedlubny
| 600 g brambor
| 400 g kuřecích prsíček
| 250 ml šlehačky
| 100 g nastrouhaného sýru
| 100 g anglické slaniny
| mletý bílý pepř
| špetka muškátového oříšku
Postup přípravy receptu Kedlubny s kuřecím masem:
Brambory a kedlubny nakrájíme na plátky silné asi 5 mm a dáme do vařící vody na 5 minut vařit. Mezitím si nakrájíme kuřecí masíčko na tenké nudličky a na oleji osmahneme, osolíme a opepříme.
Pekáček si vymažeme máslem a na dno naskládáme okapané kedlubny a brambory a mírně osolíme. Přidáme orestované maso, slaninu nakrájenou na proužky. Do smetany si zamícháme nastrouhaný sýr a špetku muškátového oříšku a zalijeme tím jídlo. Pečeme na 180 °C asi 30 minut.
Fotky receptu Kedlubny s kuřecím masem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!