Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Nejoblíbenější VÁNOČNÍ KOLEDYNejoblíbenější VÁNOČNÍ KOLEDY Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.12. 2025
Dnes má svátek Adam a Eva
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Kefír (mattha) a makkhan (máslo)

fotka Kefír (mattha) a makkhan (máslo)
Vložil:
Porcí:12
Doba přípravy: 30 min
Hodnocení:  ++________
Počet hodnocení: 6

Použité suroviny receptu Kefír (mattha) a makkhan (máslo):

1 díl jogurtu  | 1 díl vody

Postup přípravy receptu Kefír (mattha) a makkhan (máslo):

Nejlepší je připravovat kefír z domácího jogurtu (viz recept Jogurt bílý (Dahí)), ale můžeme použít i kupovaný. Do jogurtu přidáme vodu a šleháme tak dlouho, až se začne vytvářet pěna, ve které můžeme vidět malé kousky tuku, a pomalu vzniká makkhan (máslo). Ke šlehání můžeme použít i elektrický šlehač. Kefír, který zbude po oddělení másla, je zcela bez tuku a může být použit místo jogurtu pro přípravu zeleninových jídel nebo karí. Podle potřeby jej můžeme ještě zředit vodou.


Fotky receptu Kefír (mattha) a makkhan (máslo):

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Kefír (mattha) a makkhan (máslo)
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Náš tip


Další tipy


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !