Vložil: | Martinose |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Klášterní džuveč:
600 g telecí plece
| 2 lžíce hladké mouky
| 100 g oleje
| 2 větší cibule
| 1-2 ks mrkve
| 1 lžička mleté papriky
| 2 lžíce rajčatového protlaku
| 0,5 l vývaru
| 1 kostka masoxu
| 100 g žampionů
| 100 g paprikových lusků
| 200 g rýže
| 100 g oloupaných rajčat
| pepř,sůl
Postup přípravy receptu Klášterní džuveč:
Maso nakrájíme na větší kostky, které osolíme, opepříme a postupně potřeseme v papírovém sáčku s moukou, aby se stejnoměrně obalilo moukou. Opečeme na oleji, vyjmeme a na zbylém tuku osmažíme drobně pokrájenou cibulí a kostky mrkve. Přidáme protlak, papriku, osmahneme a zalijeme vývarem z masoxu. Dusíme do poloměkka. Přidáme podušené žampiony, nakrájené papriky a spařenou rýži. Dusíme. Jakmile je rýže téměř měkká, přidáme navrch čtvrtky oloupaných rajčat a dodusíme v troubě doměkka.
Fotky receptu Klášterní džuveč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!