Vložil: | Čajčkus |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Klášterní kotlety:
1 hrneček nastrouhaného sýra cihla (30%)
| 2 cibule
| sůl, pepř, popř. steakové koření
| 2 lžíce olivového oleje
| 4 kotlety
| strouhanka
Postup přípravy receptu Klášterní kotlety:
Vezmeme 4 kotlety a omyté je lehce naklepeme, posolíme a okořeníme, dle chuti a složení domácích jazýčků. Nastrouháme sýr cihla (množství tak akorát). Cibule oloupeme a nakrájíme na hrubší kostičky.
Vezmeme varnou misku nebo pekáček a vymastíme důkladně olejem. Vymazanou nádobu vysypeme strouhankou a volně rozložíme maso. Na každý kousek dáme přiměřenou část cibule, posypeme sýrem a vršek zasypeme zbytkem strouhanky. Upečeme do zlatova. Můžeme před pečením pokropit vodou, aby se nepřipalovalo. Uvaříme brambory, uděláme oblohu, např.hořčice, červená řepa, zelenina. A podáváme...je to luxusní frajeřina za pár kaček a je vynikající.
Fotky receptu Klášterní kotlety:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!