400 g uvařené uzené krkovičky nebo pečené bez kosti
| trochu hladké mouky
| na smažení olej
| Bramborákové těsto:
| 500 g syrových brambor
| 2-3 lžíce mléka
| 1-2 vejce
| 2-3 lžíce polohrubé mouky
| 1 malá cibule
| 2-3 stroužky česneku
| špetka mletého pepře
| lžička majoránky
Postup přípravy receptu Klatovské řízky:
Oloupané brambory najemno nastrouháme a necháme asi půl hodiny stát. Tmavou tekutinu slijeme a nahradíme mlékem. Přidáme vejce, mouku, nastrouhanou nebo najemno pokrájenou cibuli, česnek. sůl, pepř, majoránku a těsto promícháme. Z vařené uzené krkovičky nakrájíme 8 plátků, obalíme je v hladké mouce a namočíme je do bramborového těsta. Řížky vkládáme do rozehřátého oleje a smažíme dozlatova.
Fotky receptu Klatovské řízky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!