Postup přípravy receptu Kližka na sladkokyselo:
1. Sušené švestky opláchneme, rozpůlíme a vložíme do mísy. Zalijeme je směsí červeného vína a vinného octa a asi 30 minut necháme stát, aby nabobtnaly.
2. Hovězí maso očistíme, opláchneme a osušíme. Nakrájíme ho na větší kousky, osolíme, opepříme a zaprášíme moukou. Cibule oloupeme a nakrájíme nahrubo.
3. V kastrolu rozpálíme olej a maso na něm ze všech stran zprudka opečeme. Poté ho vyjmeme, do kastrolu vsypeme nakrájenou cibuli a krátce ji orestujeme. Maso vrátíme zpět do hrnce, zalijeme vývarem a pozvolna pod pokličkou dusíme přibližně 2 hodiny.
4. Mrkev očistíme a nakrájíme na středně silná kolečka. Švestky vyjmeme z vinného nálevu. Mrkve a marinované švestky přidáme po 90 minutách dušení k masu.
5. Ve vinném nálevu rozmícháme škrob a přilijeme ho k masu. Omáčku dochutíme solí a pepřem, ještě krátce povaříme a odstavíme. Podáváme s těstovinami.