Postup přípravy receptu Knedlíčky s pivním sýrem:
Na jemno pokrájenou cibulku orestujeme do sklovata na másle, ke konci přihodíme posekaný (ne propasírovaný) česnek. Vařené brambory nastrouháme na jemném struhadle, popř. propasírujeme do mísy, přidáme cibulku s česnekem, pokrájené housky, na kousky pokrájený sýr (nestrouhat - v knedlíčku musí být znát a to nejen svou pekelnou vůní), vejce, pažitku, petržel, mouku, dochutíme solí, pepřem a oříškem, promícháme. Mělo by z toho všeho být tužší těsto (pokud je řídké, přidáme housku, pokud je husté přilijeme šlehačku nebo zakysanou smetanu) a necháme půl hodiny odpočinout. Poté z těsta tvarujeme malé ploché knedlíčky, karbanátky, noky nebo placičky a pomalu je smažíme v másle do zlatava. Hotové vkládáme do talíře a zaléváme horkým vývarem. Sypeme petrželí a pažitkou.