Použité suroviny receptu Knedlík s vajíčkem, anglickou slaninou a zelím:
6 plátků houskového či bramborového knedlíku
| kousek anglické slaniny
| 1 cibule
| 3 vejce
| 1 miska sterilovaného zelí (nebo kysaného)
| kousek eidamu (nemusí být)
| dle potřeby: másla (na smažení)
| trocha oleje
Postup přípravy receptu Knedlík s vajíčkem, anglickou slaninou a zelím:
Knedlíky, cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky. Na troše oleje smahneme cibulku a slaninu. Knedlíky osmažíme na másle na jiné pánvi. Tuk ze slaniny slijeme a slaninu s cibulkou přidáme ke knedlíkům osmahnutým do zlatova. Přidáme i misku zelí a necháme prohřát. Vejce rozšleháme, osolíme a opepříme a za stálého míchání nalijemem na směs v pánvi. Podle chuti můžeme přidat strouhaný sýr.
Fotky receptu Knedlík s vajíčkem, anglickou slaninou a zelím:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!