Postup přípravy receptu Knedlíky bez kvásku:
Do větší mísy si nasypeme mouku, droždí, sůl, cukr, vejce a teplé mléko. Vše dohromady vypracujeme v tuhé a vláčné těsto, které necháme na teplém místě hodinu kynout. Pokud bude řídké, přisypáváme mouku nebo nalijeme méně mléka klidně i jen 400 ml, časem dostanete do ruky. Po hodině krátce propracujeme a rozdělíme na 4 stejné kusy, ze kterých vytvarujeme knedlíky, které necháme ještě 15-20 minut kynout, mezitím si dáme do hrnce vařit vodu. Po vykynutí knedlíky vložíme do vroucí osolené vody. Počítejte s tím, že ještě nabydou, takže hrnec neplníme až po okraj a vkládáme knedlíky po jednom nebo dvou dle jeho velikosti. Knedlíky necháme vařit 10 minut z každé strany(tzn. po deseti minutách otočíme). Když je knedlík hotový vyndáme ho z hrnce a nakrájíme nití na plátky.
Fotky receptu Knedlíky bez kvásku:
Fotky vložil: hlouskova,Natural,tvackova1,Radůzka,MichelePrg,vilka